Студент по право на 2015 година

На 03.12.2015г. на тържествена церемония в Правно-историческия факултет при ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, в присъствието на декана на факултета доц. Габриела Белова, заместник-деканите доц. Николай Марин и доц. Валентин Василев, студенти, преподаватели и съдии от Административен съд – Благоевград, Председателят на Административен съд – Благоевград Мария Тодорова връчи наградата на Асоциацията на българските административни съдии „Студент по право на годината” .

Решението през 2015г. наградата да се присъди на Паунка Костадинова – студент в ІІІ-ти курс, специалност „Право“ е прието от Управителния съвет на Асоциацията на българските административни съдии на заседание, проведено на 04.11.2015г.

Според статута на наградата тя се присъжда на студенти в редовна форма на обучение от юридическите факултети в страната на ротационен принцип.

Целта на наградата е да насърчи и мотивира студентите към работа и развитие в областта на публично правните науки и се присъжда на студенти в неравностойно положение, които показват отлични резултати в академичната дейност и определен интерес към публично правните науки.

Наградата е парична в размер на 1000 лева, грамота и статуетка – козирог – символ на целеустременост и упоритост и се връчва ежегодно в навечерието на студентския празник 8-ми декември.

От името на Управителния съвет на Асоциацията на българските административни съдии Председателят на Административен съд – Благоевград пожела на Паунка Костадинова да следва мечтите си, да бъде упорита и целеустремена, да преодолява с лекота всяко лично и професионално предизвикателство.